Dit is Rome

Tips Rome

Tips Rome

Op zoek naar Rome Tips? Als je een bezoek aan Rome gaat brengen zul je zien dat er zoveel bezienswaardigheden, historische culturele activiteiten, mooie plekken, monumenten en musea zijn, dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Of je wilt weten in welke wijk je het beste kunt verblijven om alle bezienswaardigheden binnen handbereik te hebben, of juist in de buurt van die leuke restaurantjes... hier vind je alle tips over Rome, waardoor je verblijf nog leuker wordt! 

Tips Rome 1: Bedenk wat je wilt zien

Rome heeft zo ontzettend veel interessante plekken, bezienswaardigheden en musea, dat het waarschijnlijk onmogelijk is om alles in één keer te bekijken. Probeer dus ook niet alles in een stedentrip te proppen, maar zoek uit wat jij écht interessant vindt, en ga daar naartoe en besteed wat tijd. Neem tussendoor genoeg tijd om even te genieten van een kopje Italiaanse koffie op een terrasje. Dingen die je tijdens een eerste reis naar Rome eigenlijk niet mag missen zijn; een bezoek aan het Forum Romanum, Colosseum en Palatijn (hier is een gecombineerd ticket voor te koop), en begin dan bij het Forum Romanum/Palatijn, zodat je de wachtrij bij het Colosseum kunt overslaan omdat je al een kaartje hebt. Bezoek verder ook het Pantheon en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek ook de markt Campo di Fiori, en slenter over het Piazza Navona (maar ga er niet eten), zoek een restaurantje in de wijk Trastevere! 

Tips Rome CatacombesTips Rome 2: Bezoek de Magische Catacomben in Rome

De Catacombe di Roma (Catacomben van Rome) zijn ondergrondse begraafplaatsen. Er zijn vele van deze catacomben ontdekt in en rond Rome. Er werden voornamelijk Christenen begraven, maar ook zijn er graven te vinden van Romeinen en Joden. In de tweede eeuw werden christenen in Rome vervolgd, en er werd een manier gezocht om de doden in het geheim te begraven. Het bleek gemakkelijk om tunnels te graven in de grond van Rome, omdat deze uit zacht tufsteen bestaat. Doordat dit gesteente daarna in aanraking kwam met het lucht in de tunnels, hardde het uit. Tunnels van de catacomben zijn vaak kilometers lang, en hebben soms meerdere verdiepingen. Er zijn ook tunnels gevonden onder de Sint-Pieter, maar de meeste liggen net buiten Rome aan de Via Appia en Appia Antica. Een van de Catacomben is die van Sint Callixtus bij Via Appia, daar liggen negen pausen, acht bisschoppen en tientallen martelaren. 

De catacomben van Sint-Callixtus werden aan het eind van de 2e eeuw gegraven. In de 4e eeuw werd de crypte veranderd door Paus Samasus I in een onderaards kerkje, er werd een altaar geplaatst waar tot op de dag van vandaag de marmeren basis nog van te zien is. Ze zijn ontdekt halverwege de negentidende eeuw. 

Rome Tips TrastevereTips Rome 3: Ontdek Trastevere

Als je het echte oude Rome wilt zien, dan ga je door de wijk Trastevere dwalen. Er zijn hier pleinen en smalle straatjes, die stammen uit de Middeleeuwen. Het is een aanrader om aan het eind van de dag naar deze wijk te gaan, want vooral 's avons is er veel te beleven met barretjes en leuke restaurantjes. De wijk Trastevere ligt aan de westkant van de rivier de Tiber, het is er schilderachtig met middeleeuwse kerkjes. Santa Maria is de beroemdste kerk in Trastevere. Als je zin hebt in een wandeling beklim dan de Borgo, dit park ligt op een heuvel in Rome en geeft een prachtig uitzicht over de stad!

 

Share this page