Dit is Rome

Openbaar Vervoer Tickets en Prijzen

Openbaar Vervoer Rome

Er zijn diverse tickets/kaartjes als je Rome gaat bezoeken. Als je een aantal dagen blijft is het handig om een meerdaagse pas aan te schaffen, dit is dan vaak voordeliger. De kaartjes zijn te gebruiken op de metro, bus en trams, en regionale treinen. Je hoeft dan dus geen aparte kaartjes te kopen. Op deze pagina staan de tarieven van de kaartjes voor het openbaar vervoer genoemd maar ook van de toeristenbussen in Rome

Kaartsoorten/tarieven

BIT 
Prijs: €1,50
Geldigheid: 100 minuten na afstempelen
Je kunt dit kaartje kopen bij kaartjesautomaten. Je kunt het kaartje gebruiken in de gemeente Rome op al het openbaar vervoer van ATAC (bussen, trams en metro), en regionale treinen (Trenitalia travelling tweede klasse, Roma-Lido, Roma-Giardinetti en Roma-Viterbo). 

Let op: je moet altijd je kaartje bij het begin van je reis stempelen om deze geldig te maken. Als je op de metro overstapt moet je je kartje opnieuw stempelen (binnen 100 minuten na eerste validatiestempel) en je kaartje is dan geldig tot het einde van je reis. Er is maar 1 metro of treinreis toegestaan. 

BIG
Prijs: €6,-
Geldigheid: tot 24:00 op de dag van stempelen en voor onbeperkt reizen op het grondgebied van de gemeente Rome. 
Je kunt dit kaartje gebruiken in de gemeente Rome op bussen, trams en trolleybussen, op metrolijnen en regionale spoorwegen (Trenitalia alleen tweede klasse, Roma-Lido, Rome-Viterbo en Rome-Giardinetti). Dit kaartje is niet geldig op de toeristische diensten zoals de 110 Open en Archeobus, en niet naar de luchthaven Termini of luchthaven Fiumicino. 

BTI
Prijs: €16,50
Geldigheid: 3 dagen vanaf de dag van eerste stempel, tot 24:00 op de derde dag (de dag van het stempelen wordt als eerste dag gerekend). Geldig in de gemeente Rome. Te gebruiken op bussen, trams en trolleybussen, op metrolijnen, en op regionale treinen (Trenitalia tweede klasse, Roma-Lido, Rome-Viterbo en Rome-Giardinetti).  Dit kaartje is niet geldig op de toeristische diensten zoals de 110 Open en Archeobus, en niet naar de luchthaven Termini of luchthaven Fiumicino. 

CIS
Prijs: €24,-
Geldigheid: 7 dagen vanaf de dag van stepelen, tot 24:00 op de zevende dag (de dag van stempelen wordt als eerste dag gerekend). Geldig in de gemeente Rome. Het kaartje is te gebruiken op bussen, trams en trolleybussen, op metrolijne, en op regionale treinen  (Trenitalia tweede klasse, Roma-Lido, Rome-Viterbo en Rome-Giardinetti).  Dit kaartje is niet geldig op de toeristische diensten zoals de 110 Open en Archeobus, en niet naar de luchthaven Termini of luchthaven Fiumicino. 

De stempelmachines zijn in bussen, trams, en op stations. 

Roma Pass Roma Pass

Prijs: €35,-
Deze speciale toeristen-culturele kaart, de Roma Pass, is geldig gedurende drie opeenvolgende dagen vanaf het eerste gebruik in het openbaar vervoer in Rome (bussen, trams, metro en regionale spoorwegen). Alle verbindingen naar Fiumicino en Ciampino vliegveld zijn niet inbegrepen. Je krijgt gratis toegang tot de eerst bezochte twee musea of archeologische plekken. Je krijgt korting op overige musea en monumenten. 
Je krijgt gratis toegang tot de volgende musea: Museo della Repubblica Romana e della memoria garibalina, Museo Bilotti a Villa Borghese, Museo Canonica, Museo delle Mura, Museo Napoleonico en Villa di Massenzio (tijdens de geldigheidsduur van de Roma Pass en extra bovenop de twee gratis toegangkeuzes). 

In het pakket zit
- de Roma Pass kaart die je gebruikt om de musea/ archeologische plekken te bezoeken en in het openbaar vervoer
- kaart van Rome met toeristische informatiepunten, metrostations, musea en andere interessante plekken
- Roma Pass gids, de gids met alle deelnemende musea en plekken
- Roma Passè, de kaart met een App activeringscode om het beste van de stad te downloaden

Waar te koop
De kaart is te koop bij alle deelnemende musea en archeologische plekken, bij toeristenkantoren in de stad (PIT; Punti Informativi Turistici), en bij diverse metrostations bij het ATCA ticketkantoor, namelijk 
Lijn A: Anagnina, Battistini, Cornelia, Lepanto, Ottaviano, Spagna
Lijn B: Laurentina Eur Fermi, Ponte Mammolo, Termini
Line B1: Conca d'Oro

Onderaan de pagina is de Roma Pass gids te downloaden waarin de deelnemende musea en archeologische plekken worden genoemd. 

110 Open

De 110 open is de toeristenbus. 
Reguliere prijs: €20,- (48 uur geldig)
Gereduceerde prijs: €18,- (kinderen 10-18 en personen ouder dan 65 jaar)
Pas voor 1 dag: €15,-
Tour zonder stop: €12,-
Familieprijs: €50,- (2 volwassenen en 2 kinderen 10-18, geldig 48 uur)
Combinatieticket met archeobus: €25,- (72 uur geldig). 
Kinderen 0-10 jaar zijn gratis. 

Archeobus

Reguliere prijs: €12,- (48 uur geldig)
Familieprijs: €40,- (2 volwassenen en 2 kinderen 10-18)
Kinderen 0-10 jaar zijn gratis. 
Combinatieticket met 110 Open: €25,- (72 uur geldig)

Share this page