Dit is Rome

Tourist Bus Hop On Hop Off

Rome Tourist Bus

Zoals in vele andere steden kent ook Rome de toeristenbus met het Hop On Hop Off systeem. Je koopt een kaartje en vervolgens reis je met de bus en stap je uit waar je wilt om de bezienswaardigheden in Rome te bekijken die jou intrigeren. Rome heeft twee bussen, namelijk de 110Open en de Archeobus, je kunt ook een gecombineerd kaartje kopen. 

110 Open Hop On Hop Off Toeristen bus

De 110Open is een bus die door het centrum van Rome rijdt en langs de interessantste bezienswaardigheden komt. Het geeft de passagiers een uniek en spectaculair uitzicht op de stad als het langs de archeologische plekken en monumenten rijdt. Als je een ticket koopt voor deze bus is deze 48 uur geldig. De bus vertrekt iedere 15 minuten van het Termini station, vanaf 8:30 - 20:30u. Als je de hele tour doet, duurt deze ongeveer 2 uur. Je kunt kaartjes op de bus kopen.

Route

Het eerste deel van de tour start bij Piazza dei Cinquecento (Termini Station), en gaat door Piazza della Repubblica en langs Via Nazionale. Vlak bij het begin van e route kun je een bezoek brengen aan Palazzo Massimo alla Terme, het National Roman Museum, en de kerk van Santa Maria degli Angeli. 

Het volgende stuk komt langs het Flavius Amfitheater (het Colosseum). Andere interessante plekken zijn het Forum Romanum. Onderweg zie je ook Domus Aurea en de Frangipane Tower. 
Op de weg naar Piazzale Ugo La Malfa kun je naar Circus Maximus, de ruines van een paleis op de Palatijn. 

De bus komt langs Piazza Venezia, en als je verder gaat naar het Monument voor Victor Emanuel II, kom je ook langs Piazza Navona met Fontana dei Fiumi. De Via della Conciliazione leidt vervolgens naar de Sint-Pieters basiliek. Dit is de grooste basiliek ter wereld. Natuurlijk komt de bus daarna ook in de buurt van de Trevifontein, waarvan de legende zegt dat als een toerist terug wil komen naar Rome, hij/zij simpelweg een muntje over de schouder in de fontein moet gooien. De route vervolgt langs Via Vittorio Veneto, een van de beroemdste en elegantste straten in Rome, vol met luxe café's, restaurants en winkels. 

Een routekaart kun je ook onderaan deze pagina downloaden. 

Tarieven

Reguliere prijs: €20,- (48 uur geldig)
Gereduceerde prijs: €18,- (kinderen 10-18 en personen ouder dan 65 jaar)
Pas voor 1 dag: €15,-
Tour zonder stop: €12,-
Familieprijs: €50,- (2 volwassenen en 2 kinderen 10-18, geldig 48 uur)
Combinatieticket met archeobus: €25,- (72 uur geldig). 
Kinderen 0-10 jaar zijn gratis. 

Archeobus Hop On Hop Off Toeristenbus

De archeobus gaat door het centrum van Rome en langs het Park van Via Appia Antica. 
(Let op: in de periode van 4 november 2013 tot 27 maart 2014 rijdt deze bus niet!)

De archeobus rijdt ieder half uur tussen 9:00 - 12:30 en 13:30 - 16:30. De hele tour duurt ongeveer 1,5 uur. Met een kaartje kun je zo vaak in- en uitstappen (Hop On Hop Off) als je wilt. De route begint bij het Termini station. 

Route

Deze route rijdt vanaf het Termini station, langs Palazzo Massimo alla Terme en het National Roman Museum, en gaat vervolgens door naar het Colosseum. Langs de Via delle Terme die Carcalla kom je door de geldige ruïnes van een oud badhuis. De route eindigt bij het Termini Station maar komt eerst nog langs kerken, catacombes en Piazza Venezia. 

Tarieven

Reguliere prijs: €12,- (48 uur geldig)
Familieprijs: €40,- (2 volwassenen en 2 kinderen 10-18)
Kinderen 0-10 jaar zijn gratis. 
Combinatieticket met 110 Open: €25,- (72 uur geldig)

Share this page