Dit is Rome

Vliegveld

Vliegveld Rome

Rome heeft twee luchthavens, genaamd Fiumicino en Ciampino. Fiumicino wordt ook wel Leonardo da Vinci genoemd. Fiumicino is het belangrijkste vliegveld van Rome en heeft een goede verbinding met het centrum van de stad. Gedurende de dag gaan er regelmatig sneltreinen richting de stad.

Ciampino is het kleinere vliegveld van Rome en wordt meestal gebruikt door charter-vluchten en budgetmaatschappijen. Neem de Cotral bus om naar het centrum te gaan vanaf deze luchthaven. Stap dan uit bij het Anagnina station op de A lijn om naar het station Termini te gaan. Cotral bus rijdt elke 30 minuten, tot 11 uur 's avonds. Na 11 uur kan het centrum alleen bereikt worden met de taxi.

Vliegveld Fiumicino

Het vlieveld Rome Fiumicino (officieel Aeroporto internazionale Leonardo da Vinci), is een van de twee vliegvelden van Rome en is de grooste van Rome. Het vliegveld ligt niet in de stad Rome maar in Fiumicino, ongeveer 35 kilometer van Rome. Voordat Fiumicino het grootste vliegveld was, was Ciampino het grootste. Vanaf het vliegveld Fiumicino gaan regelmatig treinen naar het centrum van Rome, twee keer per dag naar Station Termini. 

Vliegmaatschappijen naar Nederland zijn KLM, Alitalia, easyJet (naar Amsterdam), en Transavia naar Rotterdam. 

Van Vliegveld Fiumicino naar stad Rome

Om van het vliegveld Fiumicino naar de stad Rome te komen neem je de 'Leonardo Express', deze trein gaat rechtstreeks naar het Termini station in Rome, en kost €14,-. 

Een andere optie is trein FR1, dit is de Sabina - Fiumicino lijn, en stopt bij sommoge treinstations zoals Tiburtina, Tuscolana, Ostiense en Trastevere. Deze trein rijdt iedere 15 minuten en kost €8,-.

Een andere optie is om de taxi te nemen, deze kost ongeveer €50,- tot in het centrum van Rome, afhankelijk van de plek waar je naartoe gaat kan het goedkoper of duurder zijn. 

Vliegveld Ciampino

Vliegveld Rome Ciampino (Italiaans: Aeroporto di Roma-Ciampino) is een militair vliegveld, vlak bij Rome in de plaats Ciampino. Het ligt 15 kilometer van het centrum van Rome. Veel goedkope budget luchtvaartmaatschappijen vliegen op dit vliegveld. De low-cost maatschappijen die dit vliegveld gebruiken zijn Ryanair, easyjet en Wizz Air. Het vliegveld wordt ook wel Giovan Battista Pastine genoemd. 

Van vliegveld Ciampino naar de stad Rome

Het treinstation die het dichtstbij het vliegveld ligt is Ciampino Città, en is verbonden met het vliegveld door bussen (ieder half uur). De reistijd is ongeveer 5 minuten van dat treinstation naar het vliegveld. Een kaartje kost €1,-. Een lightrail systeem verbindg Ciampino treinstation met Termini treinstation in ongeveer 15 minuten. 

Een taxi van het vliegveld Ciampino naar de stad Rome kost ongeveer €30,-, afhankelijk van waar je precies in de stad moet zijn. 

Share this page