Dit is Rome

Dagtrip naar Pompeii

Pompeii dagtrip vanuit Rome

Beklim de vulkaan Vesuvius en ontdek de ruïnes van Pompeii, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Het is echt een niet te missen dagtrip als je in Rome bent. De wandeling is ook op de top van de vulkaan, waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt in de krater van de vulkaan. Na een Pizza lunch in Napels, ga je naar Pompeii waar je de schade kunt zien die de Vesuvius teweegbracht in 79 na Christus bij een uitbarsting. Je komt langs de opgravingen en fossielen, en goed behouden gebleven ruines terwijl je de horrorverhalen hoort die deze stad overkwam. 

Vesuvius is ontoegankelijk tussen November en December. In deze maanden wordt de klim op de vulkaan vervangen door een tour door het Nationale Archeologische Museum van Pompeii. 

De tour begint bij Piazza del Popolo en je gaat dan door middel van een luxe bus met aircondition richting het zuiden. Terwijl je daar naartoe rijdt houd je gids je bezig met allerlei verhalen over de regio. 

De Vesuvius is Europa's meest bekende vulkaan, en het geniet voornamelijk bekendheid door het vernietigen van de oude steden Pompeii en Herculaneum in 79. Je ziet de littekens van het lava terwijl je door de naar de vulkaan reist. Je gaat dan uit de bus en loopt naar de top. De weg naar de krater is de beste manier om de magie van de Vesuvius te ervaren, en na een wandeling van 20 minuten door zacht vulkanisch as en puimsteen ben je op de top. 

Staar in de krater en geniet van wat vrije tijd om het geweldige uitzicht in je op te nemen, tegen een achtergrond van de baai van Napels. Nadat je wat foto's hebt genomen, loop je weer met je gids naar beneden en ga je door middel van een korte busrit naar Napels. 

Geniet van een van 's wereldsberoemdste pizza's als lunch en dan ga je verder naar het zuiden naar de stad Pompeii. Het is een fascinerende plek om de goed behouden fossielen en ruïnes te bekijken die eeuwen onder het vulkanische as hebben gelegen. Je gids laat zien waar vroeger de restaurants, winkels en bordelen stonden. Bewonder het Forum en zie het Teatro Grande, een indrukwekkend theater waar ooit 5000 mensen konden plaatsnemen. 

Hierna wordt je met de bus teruggebracht naar Rome. 

Bij de prijs van deze tour zit dus inbegrepen het transport per touringcar, een professionele gis, headsets om de gids goed te horen, de entreeprijs voor de Mount Vesuvius (April - Oktober), de entreeprijs voor het Nationaal Archeologisch Museum van Pompeii (November - Maart), de entreeprijs voor Pompeii en de lunch. 

Share this page