Dit is Rome

Kerst in Rome

Kerst in Rome

De meeste Nederlanders denken bij een stedentrip in de kerstperiode aan Londen of Berlijn en niet zozeer aan Rome. Toch is er in Rome veel te doen en te zien rond deze tijd en is de kerstsfeer  hier minstens zo aanwezig. De belangrijkste gebeurtenis is natuurlijk het uitspreken van het 'Urbi et Orbi' door de Paus op eerste kerstdag. Hier spreekt de Paus zijn zegen uit over Rome en de wereld. Om dit te bezoeken hoef je niet te betalen en kun je gewoon naar het Sint Pietersplein gaan. Natuurlijk moet je hier wel op tijd voor zijn en heb je de kans dat je de Paus niet of nauwelijks ziet door de drukte. Om vanaf 22:00 's avonds op 24 december wordt de Middernachtmis door de paus gehouden. Op het Sint-Pietersplein hangen grote schermen waarop je de paus kunt zien om middernacht. Op het Sint-Pietersplein is ook ieder jaar een levende kerststal te vinden!

Elk jaar zie je meer en meer kertstverlichting in Rome. Vooral in de winkelgebieden kan het je tegenwoordig onmogelijk nog ontgaan dat het kerstfeest er aan komt. Voor de mooiste kerstverlichting moet je bij de Via del Corse en in de buurt van de Spaanse trappen zijn.

Kerstmarkten Rome

Piazza Navona

Piazza Navona, Rome

Wil je een kerstmarkt in Rome bezoeken? Ga dan in de weken voor en rond kerst naar Piazza Navona. Hier is namelijk elk jaar de grootste kerstmarkt van Rome te vinden, met tientallen stalletjes, waarzeggers, spelletjes en nog veel meer. Deze kerstmarkt in Rome op Piazza Navona begint in de laatste week van november en blijft staan tot en de eerste week van januari. Deze kerstmarkt bestaat al 100 jaar! Je kunt er ook genieten van lekkernijen zoals donuts, gekaramelliseerde appels en chocola. Op dit plein staat met kerst ook een grote verlichtte kerstboom!

X-mas Micca Market

Via Pietro Micca 7, Rome

Deze markt vind plaats in de laatste week van december. Op de muziek van een DJ kun je struinen tussen de bizarre voorwerpen en genieten van een glas glühwein en koekjes. Op zondag 30 december 2013 wordt de kerstmarkt omgezet tot een Swap Market, waarbij je alle gekregen cadeaus die je niet bevallen, gewoon kunt omruilen! 

Share this page