Dit is Rome

Markten in Rome

Markt Rome

Wil je echt de cultuur in Rome opsnuiven dan breng je een bezoek aan een van de markten. Het is altijd een belevenis, er wordt veel onderhandeld voordat de koop tot stand komt. Er zijn markten met diverse culinaire hoogstandjes, biologische groenten, maar ook vlooienmarkten met kleding. Hier vind je een aantal van de leukste markten in Rome op een rij. 

Campo de'Fiori
Maandag t/m zaterdag 7:00 - 13:30
Piazza Campo De' Fiori

Deze markt, ten zuiden van Piazza Navona, is de bekendste in Rome en bestaat al eeuwenlang. De markt is kleurrijk met allerlei kruiden, groente, fruit en andere levensmiddelen. Je vindt hier dus vele verse producten, die ook veel door lokale restaurantjes worden gekocht om te verwerken in hun gerechten. De naam van deze markt betekent letterlijk 'bloemenveld', je zult hier dan ook bloemen vinden. De markt is een rechthoekige markt en ten zuiden van Piazza Navona. De omliggende straten bij deze markt zijn vernoemd naar de handel, zo is er de Via dei Cappellari (straat van de hoedenmakers), Via dei Chiavari (straat van de sleutelmakers) en Via dei Giubbonari (straat van de kleermakers). 

Op de Campo de'Fiori werden ook publieke executies gehouden. Op 17 februari 1600 werd de filosoof Giordano Bruno levend verbrand, en al zijn werken werden geplaatst in de 'Index van de Verboden Boeken'. In 1887 werd er een monument voor hem opgedragen op de exacte plek van zijn dood. Het standbeeld staat uitdagend tegenover het Vaticaan, als een martelaar voor de vrijheid van denken. Het lichaam van de theoloog en wetenschapper Marco Antonio de Dominis werd ook op dit plein verbrand, in 1624. De sloop van een huizenblok vergrootte Campo de'Fiori en sinds 1869 is er dagelijks een groente- en vismarkt, welke voorheen altijd plaats had in Piazza Navona. 's nachts is Campo de' Fiori een ontmoetingsplaats voor toeristen en jongeren, maar de sfeer is niet altijd goed omdat er veel dronkaards en voetbal supporters rondlopen. 

Op deze markt vindt je ook allerlei ingrediënten om een heerlijke pasta te maken, je vindt er kleurrijke soorten spaghetti, fusilli en penne pasta, en sommigen zijn verrijkt met ongebruikelijke smaken zoals cacao, knoflook en basilicum, zalm, saffraan, olijf.. als je rondloopt door deze stalletjes en je wilt de Italiaanse smaak mee naar huis nemen, neem dan de crèmes mee gemaakt met truffel artisjok, groene olijven met chilli, of neem een van de mixen voor pastasaus mee om je vrienden en familie te verrassen met je eigen bolognese, arrabbiata of carbonara. 

Mercato Delle Stampo
Maandag t/m zaterdag 7:00 - 13:00
Largo della Fontanella di Borghese

Op deze markt vind je antieke boeken en prenten, dus struin tussen de stalletjes en vindt een leuke souvenir. Deze markt is zeker een bezoek waard als je fan bent van oude boeken en prenten. Ook vind je hier posters en oude platen. 

Mercato di Piazza di San Cosimato
Maandag t/m zaterdag 7:00 - 13:00
Piazza San Cosimato

Deze markt is een traditionele markt, met een uitgebreid aanbod groenten, fruit en delicatessen. De markt is gelegen in de sfeervolle wijk Trastevere. Deze markt wordt drukbezocht door locals en toeristen. De stalletjes lokken de bezoekers met kleurrijke groenten en fruit. Deze markt is het perfecte startpunt om de wijk Trastevere te ontdekken. De markt is voornamelijk een voedselmarkt, en goederen vanuit heel Italië worden verkocht. Het is 10 minuten lopen vanaf de tramhalte Viale Trastevere. 

Mercato di Testaccio
Maandag t/m zaterdag 6:00 - 15:00
Via Galvani


Deze markt ligt in de wijk Testaccio en de nadruk van deze markt ligt zeker op culinair gebied. De markt stond voorheen op het Piazza di Testaccio, maar tegenwoordig staat de markt aan de Via Galvani. Dus ben je een foodie, dan moet je echt een bezoek brengen aan deze markt. Op de markt zijn ook veel biologische producten te vinden. Ook zijn er op deze markt diverse pasta's van verschillende soorten bloem te koop en je kunt ook kant-en-klare maaltijden kopen en regionale delicatessen. Er zijn ook andere kraampjes met kleding en schoenen. De dichstbijzijnde metrohalte is Piramide. 

Porta Portese
Zondag 6:30 - 14:00
Via Portuense / Piazza Porto Portese

De Porta Portese is een hele grote vlooienmarkt, gelegen aan Piazza Porta Portese. Er wordt hier van alles verkocht, antiek, kleding (ook tweedehands), schoenen, horloges en meer. Er zijn van veel producten illegale versies te vinden zoals van zonnebrillen, horloges, en meer. Verkoop hiervan wordt gedoogd maar het bezit ervan is wel strafbaar. De kilometerslange rijen marktkramen zijn een attractie op zich. Je kunt bijvoorbeeld je wandeling starten op de brug over de Tiber die de wijken Trastevere en Testacio verbindt. 

 

Share this page